Kijk gerust of uw vraag misschien al gesteld is (FAQ)

Een vraag over reserveren en boeken?

Een vraag over betalen?

Een vraag over huurvoorwaarden of annuleren?

Een vraag over het recreatiepark?

Reserveren en boeken

Hoe kan ik een reservering maken?

U kunt meteen via deze website een reservering maken.

Kan ik vooraf zien hoe hoog het huurbedrag wordt?

Jazeker! U kunt via de website altijd vrijblijvend een offerte maken. U krijgt dan meteen te zien hoeveel alles kost.

Kan ik alvast een boeking maken voor volgend jaar?

Dat is geen enkel probleem. U kunt de boeking meteen via de website invoeren.

Kan ik op een wachtlijst worden gezet?

Als de chalet niet beschikbaar is in de periode van uw voorkeur, is het helaas niet mogelijk om op een wachtlijst te worden geplaatst.

Kan ik ook een optie nemen op een reservering?

Ja, u kunt ook een optie nemen op een reservering. Deze blijft 24 uur geldig. Na het verstrijken van de 24 wordt de optie automatisch definitief.

Kan ik ook een afwijkend verblijf reserveren?

U kunt elke dag aankomen of vertrekken. De normale aankomst- en vertrekdagen zijn overigens maandag en vrijdag.

Kan ik een lastminute boeken met korting?

Er worden geen lastminute-aanbiedingen aangeboden. Alle reserveringen moeten uiterlijk één volle week vantevoren zijn gemaakt. Het omgekeerde is wel mogelijk, namelijk zo vroeg mogelijk boeken met korting. Hoe vroeger u boekt én betaalt, des te hoger de vroegboekkorting.

Wanneer is het hoog-, midden- of laagseizoen (ivm het huurtarief)?

In het algemeen worden de volgende periodes aangehouden. Tijdens de "wintertijd" is het laagseizoen. Tijdens de "zomertijd", maar buiten de grote (zomer)schoolvakanties in Nederland, is het middenseizoen. Tijdens de grote (zomer)schoolvakantie in Nederland is het hoogseizoen. U kunt de exacte periodes bekijken op deze seizoenspagina.

Wat zit wel en niet bij de huur inbegrepen?

Bij de huur is inbegrepen een redelijk verbruik van electriciteit (maximaal 5½ kWh per dag), gas, water en verwarming; gebruik van alle parkfaciliteiten; btw; meenemen van uw hond; toeristenbelasting. Bij de huur is niet inbegrepen de reserveringskosten of een annuleringsverzekering.

Ik heb een fout gemaakt in de reservering. Kan ik die nog wijzigen?

Dat is geen probleem. Neemt u alstublieft meteen contact met ons op via de contactpagina op deze website.

Mag ik mijn huurperiode eventueel nog verlengen?

Ja, dat mag, maar uitsluitend met goedkeuring. Dit is uiteraard wel afhankelijk van beschikbaarheid. Verder kunt u nooit langer dan vier aaneengesloten weken huren.

Mag ik roken in de chalet?

Nee, dat mag niet. De chalet is verplichtrookvrij. Er dient te allen tijde niet gerookt te worden in de chalet.

Ben ik verplicht bedlinnen mee te nemen bij een verblijf?

Nee, dat hoeft, maar mag wel. Een eerste set bedlinnen (onderlaken, overtrek en sloop) is aanwezig bij aanvang. De bedden zijn opgemaakt met een vers set linnengoed. Deze dient u bij vertrek vanzelfsprekend achter te laten, maar hoeft u niet te wassen bij vertrek. U mag uiteraard zelf een deugdelijk alternatief meenemen van huis, als u dat prettiger vindt.

Moet ik een kinderledikant apart reserveren?

Een kinderledikant is niet standaard aanwezig. U moet dus zelf een geschikt kinderledikant voor het allerkleinste kind tot 3 jaar (0 t/m 2 jaar) meenemen.

Mag ik mijn hond meenemen naar de chalet?

U mag uw hond meenemen naar de chalet, als u dit maar vooraf aangeeft. Meer dan één hond kan uitsluitend op aanvraag en met toestemming van het recreatiepark.

Betalen

Mag ik in termijnen betalen?

Als u vroeg genoeg boekt, dan mag u in 2 termijnen betalen. U moet dan wel 2 maanden of meer vantevoren reserveren, anders moet u het hele bedrag ineens voldoen. De eerste termijn bedraagt de reserveringkosten plus 30% van de huursom. De tweede termijn bedraagt de borg plus 70% van de huursom. De eerste termijn betaalt u binnen 7 werkdagen. De tweede termijn betaalt u uiterlijk 6 weken voor aanvang van de huurperiode.

Krijg ik korting als ik ineens betaal?

U krijgt alleen korting als u meer dan 2 maanden vantevoren boekt én in één keer betaalt. U heeft dan recht op de zogenaamde vroegboekkorting, die kan oplopen tot 10%.

Krijg ik eigenlijk wel een factuur?

Jazeker! U krijgt een nota waarop alle kosten zijn gespecificeerd, zodat u precies weet waar u voor betaalt.

Klopt het dat ik geen B.T.W. hoef te betalen?

Ja, dat is correct. De huur van de chalet is in dit geval vrijgesteld van btw.

Hoe kan ik de huur en borg betalen?

U kunt uw factuur voldoen per bankoverschrijving (electronisch of per post), per rembours of per PayPal. U kunt het verschuldigde bedrag overmaken op rekeningnummer 101.28.95.10 (Rabobank) onder vermelding van het factuurnummer. Betalingen vanuit het buitenland dienen te geschieden naar IBAN-nummer NL96RABO0101289510 en BIC-nummer RABONL2U onder vermelding van het factuurnummer. Indien gewenst of noodzakelijk kan of moet per rembours worden betaald. Het is ook mogelijk om te betalen via PayPal naar info@bosnimf.net.

Moet ik bovenop de huur ook nog een borg betalen?

Ja, de waarborgsom is € 100,-. Deze wordt vooraf tezamen met de huursom in rekening gebracht. Mochten er achteraf zaken kapot zijn of ontbreken, worden de vervangingskosten volgens de tarieven van de Inventarisatielijst binnen 2 weken na vertrek met de borg verrekend. Download PDF Inventarisatielijst de BosnimfKlik hier om de Inventarisatielijst te downloaden.

Voorwaarden / Annuleren

Wat zijn de Algemene Voorwaarden?

Download PDF Algemene Voorwaarden de BosnimfKlik hier om de Algemene Voorwaarden als PDF-bestand te downloaden.

Wordt mijn reserveringaanvraag automatisch goedgekeurd?

Nee. Nadat u een bevestiging van uw reserveringsaanvraag hebt ontvangen per e-mail, wordt een rudimentaire controle gedaan op de eventuele aanwezigheid van negatieve (juridische en/of financiële) antecedenten. Er geldt een absolute zero-tolerance voor wat betreft onwettig, onrechtmatig en ongewenst gedrag op het Recreatiepark, en zal reden zijn om reserveringsaanvragen niet te behandelen. Voorbeelden van dergelijk gedrag kunnen zijn: het hebben overtreden van de parkregelement; het veroorzaken van nachtelijk burengerucht; het plegen van verbaal en/of fysiek geweld tegen mensen, huisdieren en/of goederen; het plegen van huisvredebreuk en/of lokaalvredebreuk; het niet (volledig of op tijd) betalen van verschuldigde huur, borg en/of wettelijke (toeristen)heffingen.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Uiteraard kunt u uw reserving annuleren, maar hier zijn wel annuleringskosten aan verbonden. Als u uw reservering wilt annuleren, betaalt u annuleringskosten in overeenstemming met Artikel 9, lid 2 van de Reisvoorwaarden van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). U kunt zich tegen dit risico verzekeren door tegelijk met uw reservering een eenmalige of doorlopende annuleringsverzekering bij uw eigen verzekeraar af te sluiten.

Moet ik een reis- of annuleringsverzekering afsluiten?

Dat is uw eigen keuze. Wij bieden zelf een dergelijke verzekering niet aan. U moet dus zelf bepalen of u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten. Zo ja, dan raden we u aan om bijvoorbeeld bij uw eigen verzekeraar te informeren. Als u geen verzekering afsluit, heeft u recht op teruggave van het huurbedrag onder aftrek van annuleringskosten in overeenstemming met Artikel 9, lid 2 van de Reisvoorwaarden van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).

Recreatiepark

Op welk park is de chalet gevestigd en waar kan ik die vinden?

De chalet "de Bosnimf" is gevestigd op Recreatiepark 't Veluws hof in Hoenderloo. Wij zijn per auto bereikbaar via de A1 of de A50. In beide gevallen neemt u de afslag Hoenderloo. In Hoenderloo volgt u de borden 't Veluws hof.

Is het ook mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten als ik niet op het park verblijf?

U kunt soms, tegen betaling, gebruik maken van de faciliteiten van het park zonder dat u op het park verblijft. Indien u gebruik wenst te maken van de faciliteiten, raden wij u aan contact op te nemen met de receptie (Tel: 055-3781777). De receptie is elke dag geopend van 9:00 tot 17:00 uur (Op zondag tot 16:30 uur).

Welke parkfaciliteiten kan ik allemaal gebruiken als huurder?

U kunt gebruik maken van een verwarmd buitenzwembad met waterglijbaan en kinderspeelbad, twee all-weather tennisbanen, voetbal-, volleybal- en basketbalveld, beachvolleybalveld, jeu-de-boules_banen, midgetgolfbanen, dartborden, tafelvoetbal, tafeltennistafels. Verder is fietsverhuur mogelijk via de receptie. Voor de kinderen zijn er meerdere speeltuinen en in tijdens de "zomertijd" en op feestdagen is er een heel uitgebreid recreatieprogramma voor jong en oud.